Kolay Mercimek Çorbası

26 Kasım 2010 Cuma

Havalar soğudukça insan akşam yemeğinde içini ısıtacak birşeyler arıyor. Bu işi en iyi yapan da kuşkusuz çorba çeşitleri. Ben de geçen akşam mercimek çorbası yaptım, nasıl mı?

1 adet orta boy soğan alınır, yemeklik doğranır. Tencerede yağ ile şeffaflaşıncaya kadar kavrulur. Soğanların kararmamasına dikkat edilmeli, yoksa çorba acı olur. Bu sırada 2 kişilik çorba için 1 su bardağı mercimek (4 kaselik çorba çıktı) iyice yıkanır, içinde taş olmamasına özen gösterilir. Soğanların yanına, tencereye atılır. Malzemelerin üzerini 2 parmak geçecek kadar soğuk su konulur ve ocağın altı açılır. Su kaynamaya başlayıncaya kadar arada karıştırılır, ateş harlı şekilde yanar. Su kaynamaya başlayınca ocak orta seviyeye indirilir, malzemeler karıştırılır. Mercimekler suyu emip açıldıkça azar azar kaynamış su eklenir, ta ki tüm mercimekler neredeyse eriyip, çorbanın suyu ve kokusu çıkmaya başlayana dek.

O aşamada mutfak robotunuzu alıyorsunuz elinize, tencerenin dibinde gezdirmeye başlıyorsunuz. Önemli nokta: mutfak robotunu tencerenin içine soktuktan sonra çalıştırın, yoksa tüm duvarlarınız, yerleriniz çorba olur. Çorbanız çok kısa süre içerisinde kıvama geliyor zaten.

Burada çorbanızın çok sulu olduğunu görürseniz buharlaşması için bir süre daha ocakta tutun. Çorbanız istediğinizden koyu kıvamdaysa içine yarım çay bardağı soğuk süt ekleyin, bir süre onunla karıştırın, sonra gerekirse su ekleyin. Süt çorbaya çok hoş bir kıvam veriyor.

Servis yaparken üzerine yağ yakabilirsiniz. Afiyet olsun.

0 yorum:

Birço Mutfakta Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino