Kolay Tatlı

3 Kasım 2011 Perşembe

Haftasonu NTV'de izlediğim bir programda yapılan tatlıyı not etmek istiyorum bloguma. Yapan kişi de ünlü birisiydi ama ismini hatırlayamıyorum şu an.

Tatlımız özellikle balık sofraları için ideal bence. Malum balık sonrası helva yemek adettendir. Bu helvanın farklı bir şekli. Çok da kolay üstelik!

1 yufkayı alıyorsunuz, 4e bölüyorsunuz. çeyreklerin her birinin içinde bir dilim helva koyuyorsunuz ve zarf gibi kapatıyorsunuz. Yufkaların üstüne ve altına fırçayla tahin sürüp alüminyum folyoya sarıyorsunuz. Şeker paketi gibi kenarlarını büzüyorsunuz. Uzun bir çubuk alıp, şiş gibi mesela, pakete boydan boya geçiriyorsunuz (Yufkanın da içinden geçmesi önemli) ve mangalın üzerine koyuyorsunuz. Biz şöminede denemeyi planlıyoruz. Bir süre alüminyum folyo ile kızarıyor, sonra folyoyu çıkartıp içleri yumuşayana kadar ateşin üzerinde bir o tarafını bir diğer tarafını pişiriyorsunuz. Tabi çevirme işlemi sırasında batırdığınız çubukların önemi büyük :)

Ateşten alıp hemmmeenn yiyebilirsiniz. Sıcak sıcak! Afiyet olsun...

1 yorum:

Yasemin dedi ki...

Ohhh Harika... paylaşımın için teşekkürler.

Birço Mutfakta Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino