Italiano

28 Temmuz 2011 Perşembe

Güzel bir İtalyan yemeği öğrendim, paylaşmak isterim.

Patlıcanları alacalı soyduktan sonra uzunlamasına doğruyoruz (yuvarlak yuvarlak değil yani). Yarım patlıcanı 3e 4e bölebilirsiniz mesela. Una bulayıp, patlıcanın unu emmesini bekliyoruz ve kızartıyoruz.

Kızaran patlıcanları borcama diziyoruz, üstüne orta büyüklükte doğranmış domatesleri ve ince doğranmış sarımsakları ekliyoruz. Baharat olarak tuz, karabiber, kekik. Ve üstüne rendelenmiş kaşar veya dil peyniri.

Tabağımızı fırına veriyoruz, kaşarlarımız bir güzel eriyor. Sonra da afiyet olsuuuunnn. Denemenizi şiddetle tavsiye ederim, ama fırından çıkınca hemen yiyip bitirin. Sonraya güzelliği kalmıyor.

1 yorum:

Begonvilli Ev dedi ki...

Bildiğim kadarı ile tüm Ege'de ve Akdeniz'de ufacık detaylarlarla farklı bir yaz yemeği bu. Harika oluyor. Özellikle bol peyniri ile branchlara çok yakışıyor. Paylaşım için teşekkürler.

Birço Mutfakta Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino